Privatumo politika

BENDRA INFORMACIJA

Devhausas, UAB (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika nustato asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo valdomomis interneto svetainėmis (pvz. legalscrolls.com). Privatumo politika nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir /ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.

DUOMENŲ VALDYTOJO REKVIZITAI:

Juridinio asmens kodas: 304254796

Buveinės adresas: Tuskulėnų 18-27, Vilnius

El. paštas: [email protected]

Prižiūrinčiosios institucijos: Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos ir Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančias interneto svetaines ar socialinių tinklų paskyras, sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šiose privatumo taisyklėse. Nesutikus su šiomis sąlygomis Jūsų galimybės naudotis duomenų valdytojui priklausančiose interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bus mažiau efektyvios.

Patvirtiname, kad Duomenų valdytojo svetainių ir socialinių tinklų paskyrų lankytojų duomenys bus renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad mūsų surinkti duomenys apie svetainių ir socialinių tinklų paskyrų lankytojus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Duomenų valdytojo darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos įskaitant ir informacijos apie svetainių lankytojus.

Asmenys, kurie yra jaunesni nei 18 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų svetainę (-es) ir socialinių tinklų paskyras. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis nei 18 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą ir jį atsiųsti/pateikti mums.

Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES).

KOKIUS DUOMENIS APIE JUS RENKAME?

Asmens duomenys, kuriais su mumis nusprendžiate pasidalinti:

Registracijos sistemoje metu:

vardas ir pavardė;

elektroninio pašto adresas;

registruojantis per Facebook, mes renkame jūsų viešo profilio informaciją (vardą, pavardę, lytį, profilio nuotrauką ir elektroninio pašto adresą);

Užsisakant mūsų naujienlaiškį:

elektroninio pašto adresas.

Jei nuspręstumėte susisiekti su mumis (elektroniniu paštu, telefonu ar žinute socialiniuose tinkluose), mes užfiksuosime kreipimosi į mus faktą ir galime išsaugoti komunikacijos turinį kartu su jūsų kontaktiniais duomenimis ir mūsų atsakymais.

Informacija, kaip naudojate mūsų svetainės funkcijas.

Jeigu jūs lankotės mūsų interneto svetainėje, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika. Daugiau apie tai skaitykite „Slapukai“.

Informacija iš trečiųjų šalių šaltinių

Mes galime gauti informacijos apie jus iš viešųjų ir komercinių šaltinių (kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai) ir susieti ją su kita informacija, kurią gauname iš jūsų arba apie jus. Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per paskyras “Facebook” tinkle.

Kita mūsų renkama informacija

Mes taip pat galime rinkti ir kitą informaciją apie jus, jūsų įrenginį ir naršyklę, IP adresą ir vietą, jūsų reklamavimo identifikatorių (IDFA), apsilankymo datą ir laiką, apsilankymo trukmę, nukreipimo šaltinį ir svetainės naršymo būdus jums apsilankius platformoje bei naršymo veiksmus su jūsų sutikimu.

KAIP NAUDOJAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Galime naudoti surinktą informaciją toliau nurodytais tikslais:

Tiesioginės rinkodaros tikslu, pvz., siųsti naujienlaiškius, pateikti individualiai pritaikytus reklaminius skelbimus ir siųsti pranešimus apie akcijas, įvertinti ir analizuoti savo rinką, klientus, produktus ir paslaugas (įskaitant ir jūsų nuomonės apie produktus ir paslaugas rinkimą bei klientų apklausų organizavimą).

Sužinoti, kaip žmonės naudoja mūsų teikiamas internetines paslaugas, kad galėtume jas pagerinti ir kurti naują turinį, produktus bei paslaugas.

Kitais būdais su jūsų sutikimu.

⃰ Informuojame, kad jūs turite teisę nesutikti ar bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą tvarkyti jūsų duomenis aukščiau nurodytais, žvaigždute pažymėtais, tikslais.

KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Mes atskleisime jūsų informaciją toliau nurodytiems subjektams:

Įmonėms, kurios teikia paslaugas mūsų prašymu, pvz., bankams/įmonėms, kurios padeda vykdyti atsiskaitymo operacijas. Šių įmonių galimybė naudoti jūsų informaciją yra ribota; jos negali šios informacijos naudoti kitais nei paslaugų teikimo mums tikslais;

Kitoms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymus arba tai yra būtina siekiant apsaugoti mūsų teikiamas informacinės visuomenės paslaugas;

Atvejai, kada mes galime atskleisti jūsų informaciją kitoms šalims:

norėdami nepažeisti įstatymų arba reaguodami į privalomą teismo proceso reikalavimą;

norėdami patvirtinti savo veiksmų teisėtumą;

norėdami apsaugoti Duomenų valdytoją, jo teises, turtą ar užtikrinti jų saugumą;

galime atskleisti jūsų informaciją susijusiai trečiajai šaliai bendrovių susijungimo, perdavimo ar bankroto atveju;

kitais atvejais su jūsų sutikimu arba teisėtu jūsų prašymu;

KIEK LAIKO SAUGOJAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Jūsų asmens duomenis saugosime rinkodaros tikslais saugosime 2 metus, po to atnaujinsime sutikimų gavimą.

KĄ DAROME, KAD APSAUGOTUME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Įdiegėme fizines ir technines priemones, kad apsaugotume visą informaciją, kurią renkame mūsų paslaugų teikimo tikslais. Saugų naudojimąsi Devhausas, UAB svetainėje užtikrina vienas žymiausių pasaulyje saugaus ryšio SSL (angl. Secure Socket Layer) sertifikatas. Naudojant SSL sertifikatą, informacija, siunčiama tarp vartotojo naršyklės ir Devhausas, UAB serverio, yra šifruojama. Sertifikato detales rasite www.ssls.com.

Primename, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Ir nors mes įsipareigojame dėti visas pastangas, kad apsaugotumėme jūsų asmens duomenis, negalime garantuoti mūsų platformoje perduodamų jūsų asmens duomenų absoliutaus saugumo. Perduodami bet kokią informaciją prisiimate ir su jos perdavimu susijusią riziką. Gavę jūsų asmens duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones tokių duomenų atžvilgiu.

JUMS GARANTUOJAMOS TEISĖS

 Mes garantuojame šių Jūsų teisių įgyvendinimą ir bet kokios susijusios informacijos pateikimą, esant Jūsų prašymui ar paklausimui:

žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą;

susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;

prašyti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus;

nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys, įskaitant tiesioginę rinkodarą;

prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);

prašyti savo asmens duomenų perkėlimo, tai yra leisti Jums susipažinti su savo asmens duomenimis forma, kai Jums bus pateikiami asmens duomenys įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu;

teisė pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Duomenų valdytojas gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą

TREČIŲJŲ ŠALIŲ SVETAINĖS, PASLAUGOS IR PRODUKTAI MŪSŲ SVETAINĖSE

Duomenų valdytojo interneto svetainėje(-ėse) ar socialinių tinklų paskyrose gali būti trečiųjų, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite būti atsargūs ir perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

SLAPUKŲ POLITIKA

Slapukai (angl. cookies) – tai tam tikra informacija, kuri įrašoma į jūsų kompiuterį arba mobilųjį prietaisą, jums apsilankius interneto svetainėje. Slapukai leidžia serveriui rinkti informaciją iš naršyklės, todėl jums nereikia jos iš naujo įvesti grįžus į tą interneto svetainę arba naršant nuklydus iš vieno tinklalapio į kitą. Slapukai taip pat padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia slapukai, galite rasti interneto svetainėje www.cookiecentral.com.

Su slapukais susijusi informacija nenaudojama jums asmeniškai identifikuoti, o surinktus duomenis mes kontroliuojame. Tokie slapukai gali būti naudojami čia nurodytiems tikslams pasiekti:

kad atpažintume naujus arba esamus vartotojus;

kad prisimintume jūsų ekrano nuostatas, pavyzdžiui, spalvų kontrasto nuostatas arba šrifto dydį;

kad prisimintume, ar sutikote, ar ne su mūsų slapukų naudojimu šioje svetainėje;

kad anonimiškai rinktume statistinę informacija apie tai, kaip ir kokius įrašus jūs žiūrėjote;

kad galėtume jums siųsti tinkamiausią ir jūsų interesus geriausiai atitinkančią reklamą. Slapukai naudojami ir tam, kad padėtų užtikrinti reklamos nesikartojimą bei įvertinti reklaminės kampanijos efektyvumą;

kad galėtume rinkti patikimą interneto svetainės naudojimo informaciją, kuri leidžia mums nustatyti, ar svetainė atitinka vartotojų poreikius ir ją atitinkamai patobulinti;

kad išsiaiškintume, kokiuose tinklalapiuose lankotės ir kokias naudotojų privatumo apsaugos priemones naudojate.

MŪSŲ SVETAINĖJE NAUDOJAMŲ SLAPUKŲ APRAŠYMAI

1. Slapuko tipas - Trečiųjų šalių slapukas; slapuko tiekėjas - Cloudflare; slapuko pavadinimas - __cfduid; slapuko saugojimo terminas - 1 mėnuo.

2. Slapuko tipas - Trečiųjų šalių slapukas; slapuko tiekėjas - Google Analytics; slapuko pavadinimas - _ga; slapuko saugojimo terminas - 2 metai.

3. Slapuko tipas - Trečiųjų šalių slapukas; slapuko tiekėjas - Google Analytics; slapuko pavadinimas - _gat_....; slapuko saugojimo terminas - 1 minutė.

4. Slapuko tipas - Trečiųjų šalių slapukas; slapuko tiekėjas - Google Analytics; slapuko pavadinimas - _gid; slapuko saugojimo terminas - 24 valandos.

5. Slapuko tipas - Griežtai privalomas slapukas; slapuko pavadinimas - accessToken; slapuko saugojimo terminas - 1 mėnuo.

6. Slapuko tipas - Griežtai privalomas slapukas; slapuko pavadinimas - laravel_session; slapuko saugojimo terminas - 1 sesija, iki naršyklės lango uždarymo.

7. Slapuko tipas - Griežtai privalomas slapukas; slapuko pavadinimas - XSRF-TOKEN; slapuko saugojimo terminas – 1 sesija, iki naršyklės lango uždarymo.

KAIP VALDYTI IR IŠTRINTI SLAPUKUS

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Tačiau nepamirškite, kad kai kurios paslaugos gali būti sukurtos taip, kad veiktų tik su slapukais, o juos išjungę jų arba tam tikrų jų dalių naudoti nebegalėsite.

KITA INFORMACIJA SUSIJUSI SU SLAPUKŲ NAUDOJIMU

Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėse yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės

⃰ Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Duomenų valdytojo valdomoms „Facebook” ir kitų socialinių paskyroms taikoma “Facebook” slapukų politika.

KUR KREIPTIS?

Esant bet kokiam Jūsų prašymui dėl asmens duomenų tvarkymo ar su tuo susijusiam klausimui, prašome parašyti mums [email protected] 

POLITIKOS PAKEITIMAI

Devhausas, UAB turi teisę iš dalies ar visiškai pakeisti privatumo politiką apie tai pranešdama savo svetainėje. Tolimesnis naudojimasis mūsų tinklapio paslaugomis reiškia šių taisyklių laikymąsi. Visi iškilę nesutarimai ir ginčai sprendžiami derybų būdu. Nepavykus susitarti, ginčai sprendžiami pagal LR įstatymus.

preloader